Dragos Royal Towers'ın yüzde 65'i satıldı. Dap Yapı tarafından Dragos’ta projelendirilen Dragos Royal Towers'da dairelerin yüzde 65'i kısa sürede satıldı.
Dragos Royal Towers'ın yüzde 65'i satıldı. Dap Yapı tarafından Dragos’ta projelendirilen Dragos Royal Towers'da dairelerin yüzde 65'i kısa sürede satıldı.
Dragos Royal Towers'ın yüzde 65'i satıldı. Dap Yapı tarafından Dragos’ta projelendirilen Dragos Royal Towers'da dairelerin yüzde 65'i kısa sürede satıldı. Bir çok ünlü futbolcunun da ilgi odağı olan Dragos Royal Towers, genellikle iş adamları, akademisyenler ve sanatçılar tarafından tercih ediliyor. Projede peşinatı Ocak 2010 ' da ödenecek şekilde, sıfır peşinat ve 48 ay vade fırsatı sunuluyor. 212 konutun bulunduğu projede metrekare fiyatları 4 bin 500 ile 6 bin 500 TL arasında değişiyor.
28
DAP Yapı, 2016'da 4 projeyi satışa çıkaracak. Altunizade, Beykoz, Kartal ve Taksim'deki projelerin toplam değeri 1 milyar 800 milyon lira olacak yılda 4 projeye İSTMARİNA projesinin zemininden söz |î eden Ziya Yılmaz, "Hafriyatı 6 ayda % bitiririz diye planlamıştık ancak bir 5 yıldır kaya kırıyoruz.
KASIM 2015
29
'Daha çok yatırım yapacağız' Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Gayrimenkul sektörü ekonominin can damarı, daha çok yatırım yapıp, daha çok çalışacağız" dedi. SAYFA 6lUMlilÜl: Yatırımlara 'Adam gibi devam edecek9 Dap Yapı mimari anlamda insan formunda inşa ettiği 'Adam Kule' projesini satışa çıkardı.
KASIM 2015
26
DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, konut sektöründe maliyet artışının yüzde 100'ü bulmasına rağmen fiyatların hala aynı seviyelerde olduğunu söyledi. Yılmaz "Zam kaçınılmaz" ifadesini kullandı. DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, kurun seviyesinin gayrimenkul sektörü açısından oldukça kritik olduğunu, maliyetlerin birebir etkilendiğini ifade etti. Son 4 yılda konut üretim maliyetlerinin yüzde 100'e yakın arttığını, bunda kurun da etkisinin olduğunu aktaran Yılmaz, bunu tüketici fiyatlarına neredeyse hiç yansıtmadıklarını dile getirdi. Yılmaz, bu açıdan bakıldığında söz konusu sürecin tüketicileri bir fırsat noktasına getirdiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Önümüzdeki dönemde bu maliyetlerin fiyata yansıtılması kaçınılmaz. Bunun için tüketiciler bu dönemi çok iyi değerlendirmeli. Türkiye tarihinde hiçbir dönemde konut fiyatları bu kadar baskılanmamıştı. Bu dönem gerçekten de baskılanan bir dönem. Bundan sonra üretilen projelerde ve stoklarda bu rakamları göremeyeceğiz. Faizler bu kadar düşmüşken, vadeler uzamışken tüketicilerin kendi bütçelerine göre konut almalarının tam zamanı. Son 1-1,5 yıldır talep tarafında ciddi bir erteleme vardı. Şimdi bu ertelenmiş talebin satışa dönüştüğünüz görüyoruz." Ziya Yılmaz, 2019 başlarının gayrimenkul sektörü açısından çok olumsuz geçtiğini, ancak özellikle faiz konusunda atılan adımlar sonrası sektörün nefes aldığını da ekledi. Şu anda bankaya giden bir vatandaşın 180 ay vade kullanabildiğini ve bunun Cumhuriyet tarihinde bir ilk olduğunu ifade eden Yılmaz "Avrupa'da konut satışları 30-35 yıl vadelerle, yüzde 0,75 ve yüzde 0,60 gibi faiz oranlarıyla yapılabiliyor. Biz de bunları görürüz umarım. Bu adım sektörümüzü farklı bir yere taşır. Son birkaç aydır faizlerdeki düşüşle ipotekli satışlarda ciddi bir iyileşme yaşanıyor" diye konuştu. Cari açığın Türkiye'nin kronikleşen sorunlarından biri olduğunu anlatan Yılmaz, yabancıya yapılan konut satışlarının bu bağlamda önemi üzerinde durdu.
Ocak 2022